Allergier eller intolerancer

Allergier eller intolerancer – kan der være følelsesmæssige årsager bag (også selvom man ikke er bevidst om nogen), og kan man behandle dem?

Du er nok på denne her side, fordi du har allergi eller kender en, der har det. Her kan du læse mere om, hvordan at det kan være følelsesmæssige årsager bag allergi (også selvom du ikke er bevidst om det), hvordan at Terapeutisk Tapping kan bruges til at forløse de følelsesmæssige årsager bag allergi, og, hvis du vil, har vi også et oplæg, hvor vi går mere i dybden med det her, som du kan tilmelde dig. 

Den underliggende årsag til allergier eller intolerancer kan være følelsesmæssig

Når du er udsat for noget, din krop forbinder med fare, vil den lagre alle sanseindtryk i dette øjeblik, så den bedre kan advare dig mod fare en anden gang, og det er ifølge den Psykosomatiske Traumemodel (METAsundhed) den underliggende årsag til allegier. 

Hvis du for eksempel sidder i en sofa med katterhår, mens du får at vide, at dine forældre skal skilles, kan dit ubevidste komme til at skabe en sammemnhæng mellem kattehår og fare. Dette er noget, der sker på et rationelt plan, og er altså ikke bevidst. 

Nogle vil med det samme kunne huske, hvad det kan være for et følelsesmæssigt tema, der ligger bag deres allergier, og andre vil have sværere ved det, men generelt gør det rigtig meget at få hjælp af en anden, der kan stille de rigtige spørgsmål til kroppen – og udenom dine tanker. 

Hvordan kan man behandle den følelsesmæssige årsag bag allergier og intolerancer?

Der findes rigtig mange forskellige teknikker til at behandle allergier. En af dem, vi oplever som allermest effektiv er Terapeutisk Tapping (også kendt som Tankefeltterapi/TFT/EFT). 

Terapeutisk Tapping er en teknik, hvor man banker på forskellige meridianpunkter på kroppen, som understøtter at forløse den følelsesmæssige årsag bag allergier. 

Terapeutisk Tapping kan bruges, uanset om du er bevidst om den følelsesmæssige årsag eller ej. Du kan bruge det til at lindre symptomerne fra allergi, eller til at forløse den underliggende årsag bag. 

Kilde fra Lars Mygind