Traumebehandling/Tankefeltsterapi

Når den rationelle tanke giver op

Se også under allergier

TFT kombinerer Østens viden om kroppens energibaner med psykologisk samtaleterapi. Kroppens energi baner, kendt fra akupunktur, stimuleres med en let banken forskellige steder på kroppen, samtidig med den behandlede fokuserer på sit ubehag.

Resultatet er en forbløffende effektiv behandling, der hurtigt og effektivt eliminerer psykisk og fysisk ubehag. Tankefeltterapi er udviklet, af den amerikanske psykolog Dr. Roger Callahan i 1980 og senere hen i 1993 udviklede hans mest succesrige elev Gary Graig, en version af teknikken og kaldte den Emotional Freedom Techniques.

Langvarige behandlingsforløb i traditionelle terapiformer viser sig jævnligt uden effekt.
Det kan måske lykkes at opnå en dyb forståelse af problem og årsag, men kroppen gemmer stadig på en ubevidst refleks, der gør at ubehaget fortsætter alligevel og til stadighed vil blive trigget.
Det er derfor nødvendigt at tænke i krop/tanke/følelse som en helhed, når man behandler psykiske og fysiske problemer.

TFT/EFT tager udgangspunkt i krop, føle – og tænkehjernen. Mange mennesker befinder sig i deres tænkehjerne og tror, at de kan rationalisere sig ud af problemerne, men i virkeligheden befinder problemet sig ofte i kropshjernen, hvor vi ikke har den store indflydelse, uden specifikke redskaber som fx TFT/EFT, der kan forbinde tankerne, det følelsesmæssige og det fysiske. På ganske kort tid kan ubehaget fokuseres, behandles og forløses, med denne meget simple og yderst effektive teknik.

Kilde: Skolen for Traumeforløsende Psykoterapi